čtvrtek 6. listopadu 2014

Milá návštěva v Čechách.

Swami Vishwaanashuyananda je Swamim, jmenovaným Sri Swamim Vishwanandou, pro Českou republiku, a tak k nám přijíždí občas na „pracovní cesty" a také zúčastnit se některé z velkých událostí, jako je například Maha OM Healing.
Koncem října k nám zavítal opět, cestou z Bratislavy, tentokrát bohužel jen na velmi krátkou dobu, a tak byly i akce s ním plánovány narychlo.

Yagna, která se uskutečnila v příjemném prostředí Hostivické sokolovny, poblíž Prahy, byla dlouze zvažována, vzhledem k několikadenním dešťům, které v Čechách tou dobou panovaly, ale v den příjezdu Swamiho se zvedla i ranní mlha a kolem oběda dokonce vysvitlo nádherně Slunce... možná ho měl Swami zabalené ve svém kufru a vyndal ho se svým oranžovým oblekem... ☼ ?


Na zahřátí proběhl uvnitř nejprve OM Healing, a pak už se všichni přesunuli do zahrady, pod mohutné stromy, jako vymalované krásnými podzimními barvami, aby si užili očistných energií yagny  a přítomnosti Lakšmí Narayany, ke kterým byla yagna vedena. 
Nevlídné počasí mnohé možná odradilo, tak účast nebyla příliš velká, ale Ti kteří vydrželi, si to dozajista užili,  a také si poté společně zazpívali bhajany a měli možnost Swamimu pokládat otázky.




V pondělí v podvečer, uprostřed shonu způsobeného začátkem pracovního týdne, zasedl Swami Anashuya do křesla v čajovně U Mamadua, na pražské Letné, a obdařil nás nádherným večerem, plným zážitků se Swamim Vishwanandou, příběhů z jeho dětství a od jeho oddaných, posbíraných v poslední době. Příběhů, jejichž zveřejnění se teprve chystá.... a tak jsme místy úžasem otevírali ústa, místy se upřimně smáli, chvilkami i tekly slzy, způsobené silným prožitkem lásky, kterou Swami zprostředkoval.
Bylo to opravdu vyjímečné... pocit blízké rodiny rodiny způsobil, že se takřka nikomu nechtělo odejít a vyprávění ukončit.


I Swami by zůstal rád déle, ale povinnosti ho volaly zpět do Centra SPN.

Tak zase příště...
a děkujeme.

Žádné komentáře: