sobota 22. listopadu 2014

Bhakti Marga Czech z.s. konečně na světě.


Vážení přátelé,
ačkoli nám to nějakou dobu trvalo, Bhakti Marga Czech je konečně na světě. Důvodem toho, že k založení došlo až v letošním roce je, že od ledna máme po dlouhých desetiletích novou zákonnou úpravu v ČR, na kterou jsme raději počkali, než bychom zakládali, a pak zase pracně měnili.
Jak jistě mnozí víte, Bhakti Marga je Swamiho organizací, která zastřešuje veškeré jeho aktivity. Vzhledem k tomu, že v Čechách počet Swamiho příznivců rapidně stoupá, společně s vedením německého centra Shree Peetha Nilaya jsme rozhodli o založení lokální organizace, a to pod jménem Bhakti Marga Czech z.s..


Abychom vás všechny přesněji informovali - účelem Bhakti Margy Czech z.s. jsou tyto aktivity:


- propagace Bhakti (nesobecké lásky k Bohu) dle učení Bhakti Margy a duchovního učitele Sri Swamiho Vishwanandy
- podpora individuálního a duchovního rozvoje prostřednictvím jógy a meditace
- podpora kulturního a duchovního porozumění mezi západem a východem, především mezi hinduizmem a křesťanstvím
- stavba, nákup a nebo pronájem a provozování duchovních center, určených k duchovním obřadům, meditacím, zpěvu a podobným aktivitám
- výroba, nákup, marketing a prodej CD, DVD, knih a náboženských materiálů, určených k šíření odkazu Sri Swamiho Vishwanandy a Bhakti Margy
- organizace daršanů Sri Swamiho Vishwanandy, festivalů, výstav, kurzů a workshopů na poli Bhakti spirituality, především Atma Kriya Jógy, OM Healingů, Puji (hinuduistických obřadů), meditací atd.

Zakládajícími členy Bhakti Margy jsou: Igor Ličko, Eva Ličková, Ivana Farkašová, Klára Matějková Lepíková a Ivana Petrofová.


Pozice, které jsou již obsazené:

Jagadishen, Igor Ličko - Bhakti Marga zemský koordinátor, předseda výkonného výboru, Atma Kriya Joga koordinátor, editor (zodpovědný za finální korektury tiskovin)
Rohini, Ivana Farkašová - Bhakti Marga zástupce zemského koordinátora, blogger, 
Manjuri, Petra Janásková - zemský koordinátor OM Healingu, koordinátor „Mantra Projektu“
Meenakshi, Klára Matějková Lepíková – zemský koordinátor hudby
Kalkati, Ivana Petrofová – zemský koordinátor Pujy (hinduistických obřadů)
Natarani, Sofie Hanáková - zemský koordinátor Simply Meditation
Swarupini, Ivana Tošnarová -  BM art koordinátor 
Nishali, Kateřina Pařízková - šéf překladatel (+ tým Bhawani, Candra, Yadhava)
Shivani, Eva Ličková - obchod, knihy

Pokud budete mít jakékoli dotazy nebo nápady související s výše uvedenými oblastmi, obracejte se prosím vždy přímo na příslušnou odpovědnou osobu.

Máme také založený účet u Komerční banky, č.účtu: 107-8487400247/0100
kam všichni, kteří máte zájem, můžete přispívat na šíření Swamiho mise v Čechách.

Jak jsme informovali na daršanu, máme ještě dost pozic, které potřebujeme obsadit a hledáme vhodné kandidáty. Vyzýváme všechny, kteří se chtějí na Swamiho misi v Čechách aktivně podílet, ať se přihlásí na adrese: czech@bhaktimarga.org

Vzhledem k tomu, že na práci pro Swamiho se podílím již 5 rokem, mohu se podělit, že neexistuje aktivita, která by měla v životě větší smysl, než jakýmkoli, i malým způsobem, podpořit svou prací misi osvíceného mistra. Příběhů a zážitků je už za těch pár let spousty a kdykoli se o ně rád podělím.



Tím, že Bhakti Marga Czech z.s. je na světě, doufám a věřím, že našich aktivit bude čím dál vice a také budou efektivnější a profesionálnější, tak abychom ke Swamimu dovedli co nejvíce hledajících.

Jagadishen

Žádné komentáře: