sobota 15. listopadu 2014

Dynamický daršan i do budoucna?


Drishti píše:
Protože počty lidí v obrovské hale v Praze rostly a daršan probíhal obvyklým způsobem, Swami Vishwananda, sedící v přední části haly, najednou vstal a řekl: pojďte, uděláme daršan jinak".

Stojící dvojstup byl rozdělen a  lidé otočeni tvářemi k sobě, pak Guruji začal dávat daršan chodíc od člověka k člověku v řadě. S ním šel doprovod se všemi potřebnými věcmi, chandanem, vibhuti, sladkostmi, okvětními plátky  a ručníkem.


Nejen, že Guruji byl schopen dát daršanové požehnání rychleji a pohodlněji, ale i daršan se zdál být odišný. Guruji sám to okomentoval, jak krásně daršan vnímal.

Každý vyprávěl, jak moc si užil nový daršanový styl, zejména to, že Swamiji byl v různých částech haly a byl blíže k lidem.
Na následujícím daršanu v Bratislavě, udělal Swamiji dynamický daršan" znovu a důrazně naznačil, že by to mohl dělat pravidelně, a to zejména v případech, kdy je velké množství lidí.

Později jsme se dozvěděli, že Guruji se modlil ke Krišnovi, kvůli jinému způsobu, jak dávat daršan, aby se zmenšil tlak na jeho záda, pak se ten nápad už jen zableskl přede mnou", řekl Guruji později.


(foto z daršanu v Bratislavě, 11.11.2014)

Žádné komentáře: