pátek 28. listopadu 2014

Když se Bohu úplně odevzdáte, Bůh se vám také zcela dá.

Pokud chcete věčné štěstí, je to možné jen, když se úplně odevzdáte Bohu. Když se vaše tělo, mysl a duše stanou jedním a jsou nabídnuty na oltář Pána, On vám šťasten vše dá. 
Dá vám Sebe... 


Král odevzdaný knězi, který pochopil, že skutečné učení je uvnitř nás, ne v knihách. 
Když se Bohu úplně odevzdáte, Bůh se vám také zcela dá. Ale pokud Mu dáte jen polovinu, nečekejte od Něj, že vám dá sto procent. Takže, volejte po Pánu ze srdce. 
Když Ho vaše srdce volá plně, když je vaše mysl zcela zaměřena na Něj, uvidíte, že i On se vám úplně odevzdá. Potom budete v blaženosti, v této Lásce, neustále. Budete neustále zamilovaní do Boha. Budete neustále zamilovaní do každého a do všeho kolem vás. 
Tuto Lásku nemůžete pochopit myslí. Předčí to všechnu lásku, kterou to slovo láska může vyjádřit. Této Božské lásky, této Božské extáze můžete dosáhnout jen, když se odevzdáte. 
Skutečné štěstí leží hluboko v srdci. 
Tak odevzdejte vaši mysl, jež je tak pyšná a tak egocentrická a nenechte ji vám lichotit tak, že si myslíte, že mnoho věcí znáte, i když ve skutečnosti nevíte nic. 
Dokud jste se nedostali do bodu realizace Boha, nemůžete se nazývat realizovanými nebo si myslet, že víte. Ale nepřestávejte se snažit a nikdy neztrácejte naději. 
Vězte, že On je vždy s vámi.

(překlad: Bhawani, Č.R.)

Žádné komentáře: