sobota 13. dubna 2013

Milá návštěva v Čechách a na Slovensku.

V uplynulém týdnu se uskutečnilo několik velice pěkných akcí. Pro ty z vás, kteří se jich nemohli zúčastnit a pro připomenutí těm, kteří byli u toho, z nich přinášíme krátkou reportáž…

Ve dnech 5. - 8. dubna proběhla první návštěva Swamiho Vishwaanashuyanandy v Čechách a na Slovensku.
Usměvavého Swamiho v oranžové „swamijovské" bundě, přes rameno s taškou s logem Bhakti Margy, jsme vyzvedli v pátek na letišti a společně se vydali na prohlídku Prahou.

Putovali jsme přes Pražský hrad kolem katedrály sv. Víta, o jejíž historii nám moc zajímavě vyprávěla paní Eva. Ta Prahu dobře zná a v roli průvodkyně nebyla poprvé.


V momentě, kdy Swami dovyprávěl příběh o tom, jak jednou byli ve svých oranžových oděvech navštívit křesťanský kostel a knězem byli označeni za „budhistické mnichy", nastal právě vhodný čas na to zamířit na oběd do nedaleké restaurace k Malému Buddhovi :-). Po obědě jsme ještě stihli navštívili pražské Jezulátko. Prohlédli jsme si zdejší sbírku sošek Ježíšků a betlémů a samozřejmě pak i samotné Jezulátko a mnohé varinty jeho šatiček. Swami si odnesl inspiraci pro sošku malého Ježíška ve Springenu.


Zamířili jsme poté přes Karlův most na Staroměstské náměstí, kde proběhla ochutnávka české speciality-trdelníku z ještě probíhajících velikonočních trhů... Akorát včas jsme došli pod Staroměstský orloj a mohli tak shlédnout přehlídku apoštolů. Pak již nastal čas zamířit do Karlovky, kde byl naplánován kurz jednoduché verze puji.



Atmosféra tady byla velmi příjemná, Božstva jako kdyby přišla sama osobně podpořit snahu a touhu všech účastníků naučit se obřad k jejich uctění. Pravda je, že se kurz nějak protáhl a trval vlastně dvojnásobek původně plánované doby, což jsme s překvapením zjistili až když jsme se podívali na hodinky... Prostě to uteklo velmi rychle :-) a vše bylo krásně a do detailů objasněno, teď ještě ten trénink...


Na další den (sobotu) byl v plánu Maha Om Healing, poprvé v Brně. Proběhlo zde společné cvičení krije a též jakýsi osvěžovací minikurz těchto technik a samozřejmě také OM Healing. Brněnští zajistili krásný prostor s klavírem (a cimbálem). Swami Anashuya překvapivě usedl za klavír a zahrál několik bhadžanů (cimbál jsme si nechali na příště - je potřeba trénovat). Poté proběhl satsang inspirovaný čtením promluv Swamiho Vishwanandy z knihy „Just Love 2“ (připravuje se k vydání i v českém jazyce).



Další náplní odpoledne a večera bylo místy dojemné, jindy humorné sdílení příběhů zažitých se Swamim Vishwanandou a promítání fotografií. Na závěr setkání proběhla puja k padukas, které Swami Vishwananda poskytl pro tento účel, aby všichni přítomní mohli obdržet jeho daršan, což se také stalo...


V následujících dnech Swami Anashuya odjel ještě do Rožnova, kde vedl yagnu a poté na Slovensko.

Děkujeme Vám všem, kteří jste se podíleli svou pomocí a milou energií na průběhu všech setkání a už teď se těšíme na nějaké další společné „příště" ! 
Specielní díky patří i naší fotografce Renuce, za zachycení jedinečnosti těchto okamžiků.
Společnými silami s láskou vám všem...
Swarupini a Rohini

Žádné komentáře: