neděle 9. září 2012

Zapomeňte na okolí…

Posaďte se v meditaci, jednoduchý způsob jak se můžeme něco naučit je prostě to udělat… Znáte tuto jednoduchou meditaci?

Soustřeďte se na dýchání. Poslouchejte svůj dech, když vdechujete a vydechujete. Při vdechování říkejte "So Ham. Hamsa, Hamsa". Co znamená hamsa? Co je hamsa? Hamsa, Hamsa, Hamsa, Hamsa se stane So Ham, So Ham, So Ham. Co je hamsa? Já jsem, prostě jsem - So Ham. Hamsa znamená vždy osvobozen, jako labuť která je nejčistší. Když se podíváte na labuť, co uvidíte? Je stále svobodná. Stále létá svobodně kolem. To je to, co je hamsa.

Právě tak kontrolujte svůj dech, prostě tím, že sedíte pět, deset minut. Nemusíte se dívat kolem. Zapomeňte na okolí. Zapomeňte na všechno co mysl vnímá, co chce pochopit, a uvnitř se soustřeďte na svůj dech - vdechování a vydechování, a také svůj dech udržujte. Tak když se vaše dýchání dostane do umírněného stavu, uvědomte si toto sjednocení. Pak se vám Pán ukáže, že je stále s vámi. Není tamhle. Je tady (ve vašem srdci).
Co činí murti živými, je to, co máte uvnitř vás. Když maharaji dělá modlitbu - prana pratish k murti, ta ožívá, jinak murti je jen kamenem. Co jí dává život je víra uvnitř vás - shradda, kterou máte. To je ta stejná shradda, když přijdete sem a modlíte se, majíc pevné přesvědčení, že Pán vám naslouchá.

Samozřejmě, že naslouchá…

Žádné komentáře: