středa 16. února 2011

Co milujeme doopravdy? 3.část

Šrí Swámí Vishwananda před darshanem 7.1. 2011:

Je to totéž: Když už jste jednou objevili Lásku ve vás a kolem vás, toužíte po ní čím dál víc. A tato touha se přenese na tělo, mysl a intelekt. Potom se zjeví duše sama.

Když lidé hovoří o 'duši', zůstává většinou u mluveného slova, protože duše jako taková je velmi plachá. Stejně tak je i Bůh velmi plachý. Z tohoto důvodu se ukáže jen čas od času. Tak plachá je i vaše duše. Dokud láska ve vás nedosáhne určitého stupně, duše sama se neukáže.

To je ten důvod, proč byste měli být upřímní, když provádíte svou sadhanu. Když děláte svou práci, každý druh práce, buďte přitom poctiví a upřímní. Dělejte ji s láskou.

Znáte to přísloví, které říká: „Práce je služba Bohu“? (Bohoslužba). Víte to? To znamená: „ Ať už jste kdekoli, ať děláte cokoli, Bůh je vždy přítomen, On je s vámi.“ Ale jen tehdy, když svou práci vykonáváte s vědomím, že sloužíte Bohu, zjeví se vám Sám.

Je jeden světec, který byl metařem a ten obdržel Boží Daršan. Tehdy, když se mu zjevil Krišna a dokonce Ráma.

Záleží vždycky na tom, kolik lásky vložíte do toho, co právě děláte."

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Great Qoute:"Have faith! Reciting the Name of the Lord is not the first, but the last stage of spiritual practice! When lions enter the forest, the other animals run away. Likewise, all evil thoughts will vanish with the recitation of the Lord's name. Reciting the Name of the Lord will bring you the company of a good people and you will be near saints. Blessed are the few who will discard the kingdom of the world for the Lord's name. Such a devotee always resides in My heart. In the womb, you take a vow not to get attached; but as soon as you come out, you get entangled. Abandon attachment! Your mind plays tricks on you! That is why you are after pleasures! All worldly things - including the desire for liberation - are obstacles to which you are attached. If you want divine peace, leave behind ignorant karma."JGD

Uma - Vishwananda řekl(a)...

Beloved voice, thanks for Your wonderful words !
JGD