sobota 19. února 2011

Co milujeme doopravdy? 5. - poslední část

Šrí Swámí Vishwananda uzavírá svou promuvu dne 7.1. 2011 myšlenkou na téma Štěstí:

V Bombay bydlel jednou jeden pán. Patřil k té zámožné horní vrstvě, víte. Jeho život byl jen samý požitek, párty, přátelé, nic jiného. O každém víkendu probíhal jeho život tímto způsobem. Během týdne pracoval a těšil se na víkend, že bude pořádat párty. Jednoho dne, bylo to v den jeho třicátých narozenin, si připravil drink, šel do vyššího patra k přátelům a když se uviděl v zrcadle, zahleděl se hluboko do svých očí. V tomto okamžiku pomyslel zpětně na svůj život. Díval se na svůj život a uvažoval, jak často byl doopravdy šťastný. Potom si uvědomil, že byl jen zřídka upřímně šťasten, jenom několikrát. Jak dlouho budu vést takový život? Nejsem skutečně šťastný, dělám jen jako bych byl šťastný. Předstírám to jen, abych sám sebe obšťastnil. Ale nejsem doopravdy šťastný.

Kolik lidí takto předstírá, že jsou šťastní? Je jich mnoho.

Od tohoto okamžiku dokonale změnil svůj život.

Založil technickou školu a začal pomáhat dětem ulice. A změnil svůj život od základu. Žil velmi jednoduše ale velmi šťastně.

Vidíte, že člověk nepotřebuje velké věci, aby byl šťastný, protože štěstí je tady, víte. Vy jste inkarnace tohoto Štěstí. Není od vás daleko. Ale musíte jít správným směrem. Je to jako když máte radio. Když nezvolíte správnou frequenci, neuslyšíte nikdy tu správnou hudbu. Takže, když tu správnou frequenci vyladíte, uslyšíte tu správnou hudbu.

Obdobně: Ta frequence, ten ovládací knoflík je vaše srdce. Když ho otočíte správným zůsobem na správnou cestu, budete mít to, co hledáte.

A tento Nový rok začíná už plný nadějí. Nechť je pro vás všechny díky Milosti Boží šťastný, zvláště co se týká vašeho hledání. Protože hleďte, i když se zdá, že je to daleko, všechno je tady.

Jai Gurudev!“

Žádné komentáře: