pondělí 12. dubna 2010

Velikonoční autobus s českými návštěvníky v Centru Shree Peetha Nilaya, Springen - Německo

Skupina cestujících ve vstupní hale Centra Springen před obrazem Maha Avatára Babájího.
Na Velikonoční svátky 2010 přijelo mnoho českých hostů do Ašrámu ve Springen, Německo. Na Velký Pátek, po noční cestě, dorazil časně ráno autobus s 50 cestujícími, kteří se rozhodli strávit a oslavit tyto dny se Swámím Vishwanandou. Swámíjí, který byl touto četnou návštěvou z České republiky velmi potěšen, poskytl celé české skupině hromadné interview, při němž zodpověděl několik všeobecných otázek.
Jeho laskavá vstřícnost nás všechny potěšila, protože oslavy Velikonoc probíhaly podle zvyklostí a pravidel pravoslavné církve, což s sebou přináší četné lithurgie, ceremonie a procesí, které Swámí osobně vedl.
Hluboké propojení Šrí Swámího Vishwanandy s Ježíšem Kristem i Jeho údělem, tak silně působilo v srdcích všech přítomných v prostorách Ašrámu.
Swámíjí nás neúnavně provázel těmito dny, ve kterých měl každý z nás možnost zvážit a procítit svůj vlastní vztah k Ježíši, k víře, k Bohu.
--> -->
Swámí Vishwananda uděloval v sobotu odpoledne před noční lithurgií velikonoční Darshan v obecním sálu obce Springen. Čeští hosté měli tentokrát přednost a dostali příležitost usednout v blízkosti Swámího a vychutnat jeho láskyplné úsměvy i jeho slova.



Mnozí z nás se dosud s otázkou náboženství tolik nezabývali anebo nebyli vedeni tímto směrem. Proto jistě tolik srdcí oslovila nabídka možnosti křtu Swámím Vishwanandou, který probíhal ve Velikonoční pondělí v pravoslavné kapli ve Springen.

Ve volných chvílích se našla příležitost ke zpívání mantry OM..
OM Healing na volném prostranství za Ašrámem ve Springen.
Přívržence této efektivní techniky, která je součástí systému Atma Kriya Yogy neodradilo ani chladné předjarní povětří na kopcích okolo Springen.
Děkujeme všem, kteří obohatili svou přítomností nezapomenutelnou atmosféru v Centru Shree Peetha Nilaya, děkujeme organizátorům tohoto úspěšného zájezdu, v čele s paní Klárou Lepíkovou.
(Kdo najde Sathyanandu, ochotného pomocníka hostů ve Springen, který se vmísil do poslední řady..?)
Jestliže pociťujete impuls sdílet s ostatními čtenáři tohoto blogu své dojmy a zážitky, napište prosím, případně s vhodným snímkem
na adresu: uma@bhaktimarga.org
Mějte se krásně a Na shledanou !

Žádné komentáře: