úterý 29. listopadu 2016

Inaugurace nového ášramu ve Vrindávanu.

Velmi brzy bude Paramahamsa Šrí Svámí Vishwananda slavnostně inaugurovat ášram Šrí Giridhar Dham ve Vrindávanu (2 - 4. prosince 2016). Samotná událost je historickým momentem pro Bhakti Margu, protože to budu první ášram inaugurovaný Paramahamsou Vishwanandou v Indii.

V průběhu třídenní oslavy přijede mnoho hostů, aby bylo svědky zasvěcení a otevření tohoto nového ášramu ve Vrindávanu. Mezi hosty budou mahanti (velekněží), svámí, ačárjové, obyvatelé Vrindávanu a mnoho dalších!
Během slavnostního otevření budou instalována chrámová božstva a oživena obřadem prána-pratišta. Hlavními božstvy chrámu budou Giridhári a Jamuna, V chrámu budou také přítomna božstva Narasimha, Girirádž (Govardhan Šíla) a dole bude jeskyně Babajiho.

Samotný ášram byl rozsáhlým projektem, který zahrnoval  poslední dva roky oprav a dokončení. V současné době je v něm 8 obyvatel a prostor pro až 60 dalších osob. Sváminí Vishwamohini dohlíží na Bhakti Margu Indie a osobně řídil dokončení ášramu. Ášram se nachází vedle Jiva institutu Satya Narayan Das Babajiho, velkého přítele Paramahamsy Vishwanandy. 

V ášramu samotném právě probíhají poslední úpravy, tím, jak se datum inaugurace blíží...
Džai Gurudév!





Žádné komentáře: