středa 24. prosince 2014

Předvánoční bhakti pohoda v Karlovce.

Rozzářený strom na Staroměstských vánočních trzích, vůně pečený kaštanů a zpěv koled tvořily kulisu sobotnímu předvánočnímu setkání české pobočky Bhakti Margy, v Praze v Karlovce...

V příjemných prostorách, protchnutých vibrací ÓM (zní tu pravidelný OM Healing), voněly pro změnu indické tyčinky, vánoční cukroví a levandule. 
Mistři byli samozřejmě u toho, a tak se z oltáře usmíval Swami, Babaji i Lakšmí Narayana. 
Po úvodní puje ke Swamimu se atmosféra během chvíle změnila, jako by láska vstoupila do místnosti, zdálo se, že Guruji opravdu přišel a usadil se mezi námi. Všichni jsme se pak během chvíle přenesli do krásného prostředí indického Himálaje, sledujíc krátká videa, snímky a vyprávění Jagadishena, doplňované Shivani - napínavé, veselé i místy překvapivé. Všichni jsme hltali hlavně zážitky s Gurujim. 
Někdo donesl cukroví, někdo čokoládu, bonbony, vše kolovalo kolem jako při rodinném posezení, spolu s čajem a citronádou. 
Čas rychle utíkal a krásnou atmosféru se nechtělo nikomu rušit a odejít. Bohužel přišla ale další skupina, která měla pronájem po nás, a vrátila nás tak z putování po Indiii zpět do české reality.
Padlo pár dotazů na závěr a každý také dostal nějaký dárek... odcházel s fotografií Swamiho, prasadem z Indie, či svazečkem levandule.
Bylo to vskutku moc milé setkání a tak se těšíme na další obdobnou událost.


V plánu je pokračovat v obdobných setkáních pravidelně. Příště zavítáme při vyprávění o cestách s Gurujim třeba do východní Indie s Rohini, či na další místa s Jagadishenem a Shivani. Snímků a zážitků je spoustu. Hlavní ovšem bylo, že jsme si sobotní odpoledne užili všichni společně jako rodina, což se jistě líbilo i Swamimu...
Příště se těšíme i na vás...

(fotografie jsou trochu rozmazané a zdaleka nedokreslují nádhernou atmosféru... všichni totiž zapomněli fotit ;-) )

Žádné komentáře: