pátek 14. června 2013

Flash Mob OM v Praze na Petříně.


Zpráva z Petřína:

JGD, všichni  naši blízcí. Dlouho jsme si lámali hlavu, jak důstojně  a pěkně oslavit Swamiho narozeniny a přitom alespoň trošičku podpořit šíření jeho mise Lásky a zesílit jednotu mezi lidmi, více propagovat léčivý OM Healing  a celou Atma Kriya Jogu. Inspirací se nám stal Flash Mob OM uspořádaný před časem kolegy v Londýně.

Sešli jsme se na pražské Kampě, celkem asi 15 dospělých  a 2 děti, ale vzhledem k přetrvávajícím protipovodňovým opatřením byl park uzavřen, a tak nám nezbylo než nalézt náhradí variantu... však nás také Swami učí být mistry přítomného okamžiku! Přesunuli jsme se na Petřín, poblíž lanové dráhy, kde proudí davy lidí, nejen turistů, ale i pražanů využívajících tuto oázu zeleně k procházkám  a odpočinku. Sluneční paprsky jich tam tento den vylákali opravdu velké množství.

Oslovili jsme některé z kolemjdoucích, aby zpívali  s námi, ale většina jich byla tak překvapena, vytržena z užívání si prvních paprsků (však bylo  Slunce zde v posledních týdnech poskrovnu), že jen s otevřenými pusami sledovali co se bude dít  a nebo si nás fotili. Tak jsme alepoň rozdali velké množství letáčků vysvětlujicích podstatu OM Healingu, kontakty na jednotlivé skupiny a informace o Atma Kriya Joze.

Gurujiho narozeniny jsme hodlali oslavit ještě nějakým specielním způsobem, obřadem, tak jak jsme zvyklí Ho uctívat doma ve Shree Peetha Nilaya. Mobilní oltář byl vytvořen během chvilky, většinu  potřebných věcí jsme měli s sebou, tak nic nebránilo provést slavnostní puju přímo zde.  Kolemjdoucí možná nechápali podstatu obřadu, ale my jsme si to užívali!  A doufáme, že i  Guruji♥ byl na dálku potěšen. Energie kolem byly nádherné!




Celé odpoledne  jsem završili společnou návštěvou blízké pizzerie s výbornou pizzou prokládanou historkami a osobními zážitky se Swamim.
Několik z nás se pak ještě pozdě večer přesunulo na Karlův Most, k soše piety,  a pod shovívavým dohledem Krista tam meditovalo a cvičilo trinity. Utahaní, ale šťastní, jsme k půlnoci dorazili domů. Všem se nám to moc líbilo, tak jsme se shodli, že v podobných akcích budeme určitě pokračovat.

 Jai Gurudev !
a
ÓM !

1 komentář:

Uma - Vishwananda řekl(a)...

Nebyla jsem u toho, ale musela to být nádhera !!! Ty překrásné fotografie svědčí :-))) Skvělé! Guruji byl jistě šťasten ! Jai Gurudev! S láskou Uma