sobota 29. prosince 2012

V přítomnosti učitele.

Výňatek z promluvy Sri Swamiho Vishwanandy o daršanu...


Je to stejné. Být v blízkosti učitele, i když na vás učitel právě nepohlédne nebo s vámi nepromluví, vždy něco obdržíte. Vždy obdržíte, protože vaše duše je ponořena v Boží lásce. Tato láska má v sobě obsaženo vše. Lidé mi stále říkají: "No, chtěl bych s Tebou mluvit“. Znáte to, ne? "Chtěl bych jen malou chvilku s Tebou…“ A já říkám  "Později, později“. Někdy později nepřijde tak moc rychle!
Ale víte, když přijdete pro daršan, to co obdržíte je mnohem víc než vaše mysl může pochopit. To co dostanete, se může zdát pro vás jen dotekem, ale je to mnohem víc než o čem můžete mluvit, protože mluvení je omezené. I když jste vázáni těmito třemi věcmi: myslí, hmotou a duchem, je to jako tři prameny lana, víte. Co obdržíte během daršanu je infuze poznání uvnitř vás, ale proto musíte zklidnit mysl. To je to proč stále říkám: "Zklidněte svou mysl. Otevřete srdce.“

Dokud vaše srdce není ještě plně otevřeno, dokud se nedostanete do tohoto svého klidného stavu, stále hledáte. Ale nehledejte venku, hledejte uvnitř vás. Zkoušejte zklidnit svou mysl. Zkoušejte jít dovnitř sebe. Uvidíte co jste obdrželi.

Žádné komentáře: