neděle 16. prosince 2012

Swami Vishwananda o roce 2012.

Patříte k těm, kteří mají obavy z nadcházejícího konce roku 2012? Kladete si otázky co se stane či co máte udělat?
Přinášíme vám výňatky z několika Swamiho promluv před daršany, kde na podobné otázky odpovídal…

Je rok 2012 úsvitem nového věku, jak mnozí prorokují?
(Edinburgh, Skotsko, 6.5.2012)
No, uvidíme.


Nastane nějaký posun energie a vědomí, který se uděje na konci tohoto roku? Co s tím můžeme dělat?
(Edinburgh, Skotsko, 6.5.2012)
Modlete se. Vidíte, už jsme v roce 2012, ne? Konečně, tento skvělý rok je tady!
(Diváci se smějí)
Takže uvidíme v roce 2013 co se stane. Někteří lidé říkají, že koncem roku 2012 bude konec světa. No. To je pěkné, ne? Jestliže nastane konec světa, stanete se mukti (pozn.: osvobozenými z koloběhu zrození a umírání), což znamená, že nebe bude úplně plné.
(Diváci se smějí)
A "posun vědomí"? No, aby nastal posun vědomí, budete muset na sobě pracovat, ne? Nemůžete sedět a čekat a říkat: "O.K. Nepotřebuji nic dělat!" Na konci roku se svět úplně změní, nastane posun vědomí, takže se stanu svatým! Kdyby to bylo tak snadné, tak by přece jogíni říkali, že na tom nezáleží. Ne. To vše závisí na přítomnosti, na „teď“, na tom jak moc změníte sami sebe. Zda nastane posun vědomí nebo ne, jestli bude konec světa nebo ne, to záleží teď na vás.

Hádejte, která otázka je další? Ano, sto bodů!
(Shree Peetha Nilaya, Jumping, Německo, 10.2.2012)
Přeskočím rok 2012. Už jsme v roce 2012! Ha! Šokující!
"Katastrofické předpovědi na prosinec 2012“.
Pokud přijde katastrofa, okay, co můžete dělat? To je katastrofa! "Kataklysma!" To nemůžete dělat nic.
Takže kolik lidí si myslí, že svět skončí v roce 2012? Že to je poslední rok, ve kterém žijí? Kolik lidí tomu věří, no? Co? Nikdo z vás? Tak proč se mne ptáte na tak hloupou otázku jako je tahle?
"Katastrofa předpovídaná na prosinec 2012“.
Ó, nic se nestane. Proč se všichni z vás soustředí na strach? Co? Neustále...
Vidíte, jste tady, aby jste žili svobodně, aby jste dosáhli Boha, byli svobodní! A tak utečte od všech těchto předpovědí. Když to není 2012, bude to 2036, nebo 2021 nebo kterýkoli... pak žijete ve strachu. Pak nastane (bude se říkat): okay, rok 2012, nic se nestalo, no dobrá, velcí světci na to dohlíželi a chránili lidstvo. Víte? Ale tak to není.
Proč musíte žít na základě předpovědí? Proč nemůžete prostě žít svobodně? Proč musíte žít ve strachu? Když vám řeknu, "Ano, nastane velká katastrofa",... byli by jste šťastní? Co? Chtěli by jste začít kopat díru ve vaší zahradě? Co? Odkud katastrofa přijde? Zevnitř země? Ze sopky? Nebo zezhora? Co!
Nezatěžujte se tím, buďte šťastní. Žijte nyní, v tomto okamžiku. Proč se musíte obávat o budoucnost? Obávejte se - starejte se pouze o to, aby jste dosáhli Jeho, víte? Proč by jste se měli starat o něco, co není ve vašich rukou – proč ztácet čas?
Líbí se vám bát se, co? Lidé to milují a pak řeknou "Ne, ne, ne, ne, neradi se bojíme", ale pak, když je zavoláte a řeknete: "Pojď, svěř se mi", říkají "Oh, víš, zneklidňuje mne to - tohle mne znepokojuje a tamto mne znepokojuje“.


(z knihy: Just Love, Volume One, Question and Answers)

Žádné komentáře: