úterý 2. listopadu 2010

Mejl z Indie

Yamuna píše:

Ve vnitrozemní oblasti Karnataky jsme jezdili několik hodin lesem, po hrbolatých cestách, projeli několik velmi odlehlých vesnic, kde jsme budili velkou pozornost. Již Udupi se nacházelo mimo veškerý turismus – ale Kollur a včera Sringeri jsou tak skryté a přesto tak důležité pro hinduisty, že jsme nestačili žasnout. Procesí ve zlatých vozech pro Saraswatí včera, tolik pují, aarti, abisheků – a všechno tak zblízka, protože jsme často mohli stát se Swámíjím v první řadě ( tak dáváme také řádně Dakshinu !).

Jsme velmi harmonická skupina. Swámíjí má radost, že se tak dobře chováme!!!

….teď letíme ve vnitrozemí z Mangalore (východní pobřeží) do Chennai (západní pobřeží). Vyjeli jsme dnes v noci ve 2.30 hod. autobusem, který nás dovezl po čtyřech hodinách jízdy po nerovných cestách na letiště (poté, co jsme mohli přece jen dvě hodiny spát:-)) Včera ve Sringeri - Saraswati – chrámu - dnes v Kanchipuramu, kam se dostaneme po 3 hod. další jízdy autobusem.

… jako po všechny ty dny s pujami, aarti a dlouhými pobyty v chrámu. Jednou odpoledne jsme byli bez Swámího v chrámu Kálí na venkově poblíž Udupi (vzdálenost 12 km uprostřed džungle) – Brahman byl námi tak okouzlen, že jsme dostali chai a směli dokonce na závěr v chrámu fotografovat. - Ale to nejdůležitější byly společné bhajany, bouře a nálada.

Všichni jsou zdraví (tu a tam něco se žaludkem – ostré jídlo a málo spánku) – všichni jsou spokojení, jelikož Swámí dává opravdu mnoho a je pro všechny silně přítomen.

Žádné komentáře: