pondělí 21. června 2010

"Naše Země je tou nejkrásnější planetou..."(3.část)


(Pokračování přepisu promluvy Šrí Swámího Vishwanandy před Darshanem 1. května 2010 - Shree Peetha Nilaya)
....Je to jako s tělem – když si poraníme ruku, neovlivní to celé tělo? Ano nebo ne? Je to tak! Všechno vás bolí. Je to celkový handicap, že nemůžete používat ruku, která vás bolí. Stejně tak, když je někdo pozitivní, ovlivňuje to celek. Nejdříve ovlivní člověk sám sebe, ovlivní mysl, tělo, ducha. Následovně ovlivní své okolí a toto okolí ovlivní přírodu a příroda se vyváží. Je to tak jednoduché! Dobře, mohu říct, že je to jednoduché. Mnozí řeknou: „Fajn, tobě se to lehce řekne, že je to jednoduché.“ Ale, jak jsem řekl, je třeba nás všech. Přejeme si mír na tomto světě, přejeme si mír v nás samých, chceme být šťastní, chceme obšťastnit svět, tudíž se musíme změnit.
A nikdo jiný nás nemůže změnit. Jen my sami se můžeme změnit. Nezmění vás to, že to říkám. Ne, jedině, když si sám řekneš „Chci se změnit“, důrazně, s plnou vírou v sebe sama, potom se změníš. A když se změníš, ovlivní to tvé okolí. Ovlivní tě to, změní tě to. Před několika dny jsem mluvil s někým, kdo se před několika měsíci dozvěděl, že onemocněl na rakovinu. A samozřejmě, víte, většinou, když to někdo slyší, jak se cítí? Je depresivní, smutný, je to jako kdyby pro něj skončil svět.
Tedy, tato osoba byla velice pozitivní, od samého začátku. A samozřejmě, že ji tato pozitivita změnila. Daří se jí čím dál lépe. Je to nádherné!

Žádné komentáře: