středa 9. června 2010

Láska je nepřítomnost strachu


Vědomě a nevědomě jste tady všichni opravdu proto, abyste otevřeli svá srdce. Jste tady, abyste se dozvěděli, kdo opravdu jste, ne tady v této místnosti, ale tady v tomto světě. Lidé ke mně často přicházejí a ptají se, jak mají otevřít srdce. Pro mě je velmi snadné odpovědět na tuto otázku, protože vím, jak se srdce otevírá. Když jim řeknu, jak mají srdce otevřít, je to závislé na tom, jestli ta osoba to bude akceptovat nebo ne. Nejdřív jim položím tuto otázku: „Miluješ?“ Na to mi ta osoba odpoví, „Ano, miluji!“ Potom se zeptám, „Ale miluješ sebe sama?“

Hlavní a nejdůležitější věc je ta, že směrujeme lásku ven. Nicméně, stejnou měrou, jakou milujeme vně, posuzujeme vnějšek. Stejně tak, jak snadné je milovat, tak snadné je i posuzovat.

Vidíte, že lidstvo je uděláno takovým způsobem, že pozornost je vždy obrácena navenek a zřídka je něčí pozornost obrácena do nitra.

A hledat znamená jít do nitra! V okamžiku, kdy přestaneš posuzovat, v okamžiku, kdy přestaneš hledat chyby v druhých, začneš všechny doopravdy milovat. A proto musíš začít hledět do sebe a dívat se, co bys měl ve svém životě změnit. Neříkám ti, že se máš posuzovat, ale podívat se na negativní část v sobě a čelit jí. Když se podíváš na negativitu, uvidíš, že jsi ji vytvořil.
Pochopit lásku je jednoduché; je to prostě nepřítomnost strachu.
Ve
strachu nemůžes chápat bezpodmínečnou lásku. Když lidé budou chtít skutečně vědět co je láska a kdo jsou, tak na to přijdou!

Žádné komentáře: