pátek 16. října 2009

SEBEREALIZACE

Lidé se často ptají Swamiho Vishwanandy na rok 2012 a chtějí vědet, co se bude skutečně v tomto roce dít. Jedna z předpovědí hlásá, že všichni lidé budou osvíceni.
Swami Vishwananda při darshanu 13. července 2008:
"Ano, je to skutečně pravda. V roce 2012 tu budou šťastní lidé, osvícení lidé. V roce 2012 bude konec světa, protože každý den svět tak trochu končí a v roce 2012 se budou také pořádat Olympijské hry.
Osvícení, nemyslete, že osvícení můžete jen tak jednoduše získat. Musíte pro to skutečně něco udělat. Jsem štasten, že si mnoho lidí určilo ten cíl dosáhnout do roku 2012 realizace Božství v sobě. Síla vašeho rozhodnutí vás k němu povede. Ale nestane se tak jen tím, že budete sedět a čekat na rok 2012. Ne, musíte pro to něco udělat, abyste toho dosáhli.
Vaši rozhodnost jste dnes dokázali tím, že jste se vydali na tu dlouhou cestu sem. Rozhodli jste se jít na darshan a přišli jste. Stejně tak - rozhodli jste se uskutečnit Boha, být osvíceni a dosáhnout seberealizace. Okamžik, kdy máte toto rozhodnutí následovat je teď. Teď na tom začněte pracovat. Nečekejte do roku 2012 a nemyslete, že Bůh vám vaši seberealizaci jednoduše daruje.
Všechno, co dostáváme od Boha, dostaneme tehdy, když dozraje čas a my s tímto darem dokážeme správně zacházet. Žádná seberalizace, dokud nevíte, jak s ní zacházet.
Nevěšte si kolem krku ceduli, na které stojí: Realizoval/a jsem se. Tak to nejde. Dosáhnutí seberealizace s sebou nese velkou zodpovědnost, musíte projít určitým čištěním, abyste ji mohli získat.
A samozřejme, že svět bude končit, protože všechny ty negativní vlastnosti, které jsou v této osobě zastoupeny, stejně tak skončí. Toto bude konec.
Ale budou kousek po kousku končit a musíme pro to něco dělat, aby skončily. My sami musíme jít touto cestou.
Duchovno probíhá individuálně. Nemůžeme se dívat na druhé lidi a srovnávat se s nimi, musíme se dívat skutečně na sebe. Duchovno jde svou vlastní cestou. Jestli v roce 2012 nebo později, toto rozhodnutí závisí na každém jednotlivci, protože každý člověk má svou vlastní, individuální duchovni stezku.
Obrazně řečeno: Když něco jím, neznamená to, že se tím naplní žaludek druhého. Krishna tak činil. Božské osoby mají tu možnost, stejně jako Christus. V Bibli praví : „Sešlu vám svého Ducha.“ A na Svatodušní svátky seslal Božího Ducha na apoštoly.
Mistr to může umožnit, může vám dát jednoduše osvícení. Ale to záleží na mistrově milosti."
(překlad: Uma)

Žádné komentáře: