neděle 15. července 2012

Je to prostě čistá Láska…


Milovat Boha je......... nemohu to prostě ve skutečnosti ani vyjádřit slovy, protože je v tom směs všeho. Někdy budete s Bohem bojovat, někdy budete Boha vinit, a někdy budete jen zcela v lásce k Bohu. A na konci všech tří je to právě tato čistá Láska. A to je svoboda kterou všichni máte. Ale musíte to opravdu vyjádřit, skutečně to nechat růst. Ne s "ale". Mnohokrát říkáme: "Snažíme se otevřít naše srdce, ale je tam vždy něco co stojí v cestě." Zkuste to, uvidíte. Jednoho dne se úplně odevzdáte, říkajíc:

"Otevři mé srdce. Tady jsem. Odevzdávám se Ti - tělo, mysl a duše je Tvá! Dělej cokoli chceš udělat."


Určitě budete vedeni. Udělejte to. Velmi často to lidé začnou dělat, ale pak dorazí pochybnosti v mysli. Víte, máte pochybnosti, protože očekáváte limity. Lidé si myslí, že když se stanou duchovní, mají něco vidět, musí vidět možná nějaké světlo nebo nějaké zázraky nebo cokoliv co mohou vidět fyzické oči. Ale očekávání omezuje Božství.

Myslíte si, že Bůh může být omezován, když řeknete: "Bože, miluji Tě, opravdu Tě chci cítit, opravdu Tě chci poznat" ? A pak přemítáte o světle, když on je Světlo všech světel a Světlo na které se tyto oči nemohou ani podívat!

Vlastně ho mohou vidět pouze vnitřní oči. Všichni z vás mají toto světlo. Všichni z vás mají tyto oči. Ale otevřte je! Nemějte strach je otevřít, bez ohledu na to co uvidíte - zaměřte svou pozornost na Božství! Zaměřte svou pozornost na Boha - na toto světlo a Lásku, které máte v sobě. A jako dítě se nechte vést. Budete cítit že - cokoli chcete udělat, pokud to není v pořádku - nebudete moci tudy jít. Ale na to musíte být k sobě upřímní.

Musíte být upřímní k pocitu který budete cítit uvnitř. To neznamená, že vaše srdce něco cítí a vy řeknete: "Ale ne, tak to není, to je moje vlastní tvorba ... je to všechno jen iluze mé mysli“.

Podívej se na Mirabai, jednu z oddaných Krišny. Znáte její příběh? Někteří z vás možná vědí a někteří z vás ne…Ona byla královna a její láska ke Krišnovi byla tak velká, byla nad vším. Když se provdala, řekla manželovi: "Má láska ke Krišnovi je nad veškerou lásku, kterou lze pochopit. Vidím ho v tobě a ve všech kteří jsou kolem". Kdykoli zpívala Krišnovo jméno nebo zpívala bhadžany, byl přítomen. Taková byla její láska, že Božství Samo se tam projevovalo.
Kdykoli budete volat z hloubi svého srdce, kdykoli zavoláte jakýkoli aspekt Božství, Božství vezme na sebe tento aspekt a přijde k vám.
Láska Mirabai byla tak velká, že na konci života ji vinili z tolika věcí - ale byla pevná a zaměřena na svého Krišnu.

Žádné komentáře: