pondělí 12. prosince 2016

Z poutní cesty Paramahamsy Vishwanandy po jižní Indii.

Paramahamsa Šrí Svámí Vishwananda se, po slavnostním otevření nového ášramu Bhakti Margy ve Vrindávanu, vydal s některými poutníky na cestu po jižní Indii.
Cesta začala ve státě Tamilnádu v Kančipuram, také přezdívaném "Město tisíce chrámů", a pokračuje návštěvou mnoha chrámů a svatých míst v této oblasti, až po Arunáčalu, horu spojenou s Pánem Šivou.




Poutníci navštívili na cestě z Kančipuram do Arunáčaly/Thiruvannamalai/ několik významných a impozantních vaišnavských i šivaistických chrámů.


Skica vytvořená Gurudžím v hotelu v Kančipuram. Oči pocházejí od Šrí Nathdžího /forma Pána Kršny/, nos je Rádha Vallabha /ve vaišnavismu jednotná podoba Pána Kršny se Šrí Rádhé/, ústa jsou Pána Džaganáta, a skica také zahrnuje Bhakti Marga tilak.


Gurudév na Arunáčale, hoře, o které se praví, že je stělesněním samotného Pána Šivy.




Některé ze starověkých chrámů na jihu Indie byly vyvořeny před nejméně tisíci lety a je zde cítit - kromě božské vibrace - jak starobylé jsou. Jak zmiňují účastníci pouti: „...nejsou pouhými budovami, jsou božskými kosmickými elektrárnami".



Paramahamsa Vishwananda navštívil také místo samádhi Ramana Maharšiho. Obdržel zde věci, které patřili Maharšimu a byly mu slíbeny před 3 lety. Oddaný Ramana Maharšiho, který je vlastnil, opustil vloni tělo a slíbené relikvie tak byly nyní předány Gurudžímu.


Více o těchto cestách a dojmy přímých účastníků naleznete na facebooku Paramahamsy Vishwanandy: 
https://www.facebook.com/ParamahamsaVishwananda/posts/1044954852297325

Žádné komentáře: