čtvrtek 29. prosince 2016

Vzpomínka na Vánoční Požehnání Svámího Vishwabaladharanandy v Brně

V adventním čase, v sobotu 17. prosince, pořádala Česká Bhakti Marga již podruhé setkání českých a slovenských oddaných a přátel Paramahamsy Šrí Svámího Vishwanandy, aby z rukou zemského Svámího Vishwabaladharanandy přijali velký dar - Vánoční Požehnání. Při Požehnání je předávána Božské energie a Láska Satgurua Paramahamsy Vishwanandy. Tato Božská láska, toto světlo odhaluje závoj zakrývající átma a uvědomuje lidi v tom, kým ve skutečnosti jsou, že nejsou jen tělem a myslí, ale že jejich podstatou je átma - Božství. Požehnání dává reálný prožitek, uzdravuje na všech úrovních bytosti a ukotvuje v duchovnosti. 
Do Brna si pro Svámího Požehnání přišlo bezmála dvě stě návštěvníky z celé České republiky a Slovenska. Ve vánočně vyzdobeném sále, ve kterém nechyběl tradiční vánoční stromeček, betlém a socha Ježíše Krista, jehož narození oslavuje o Vánocích křesťanský svět, zahájil slavnostní odpoledne Svámí Vishwabaladharananda Guru púdžou k padukám Paramahamsy Vishwanandy. Je těžké sdělovat, do jak krásné a silné energie se vnořilo společenství přítomných. Během Požehnání předávaného Svámím Vishwabaladharanandou se lidé propojili s energií Paramahamsy Vishwanandy a mohli pocítit hluboký pocit štěstí, lásky a radosti a mnohým se na tváři objevily slzy štěstí. 
Druhá část odpoledne patřila slovu a hudbě. Vánoční poselství lásky s přítomnými sdílel Svámí Vishwabaladharanada v hluboké rozmluvě, ve které nám připomněl úlohu Ježíše Krista, který na sebe dobrovolně vzal mnohá utrpení, aby pomohl lidem a ukázal jim cestu zpět k Bohu Otci. 
Za doprovodu hudebníků zněly sálem s velkou radostí a entuziasmem vánoční písně a koledy. Skupina hudebníků zvolila převážně známé staročeské koledy. Podporována zpěvem přítomných i Svámího Vishwabaladharanady, vytvořila často i momentální hudební improvizací radostné a láskyplné bujaré veselí. 
Vzájemné obdarovávání dárky, kdy si děti připravily pro Svámího krásné překvapení a složily mu básničku, kterou mu přednesly na pódiu, jen umocnilo krásnou atmosféru setkání. Poté Svámí umožnil lidem, aby mu mohli osobně předat dopisy se svými modlitbami a přáními. 
 
 
Vřelé a láskyplné setkání bylo zakončeno Mahá OM Chantingem. Plný zvuk ÓM a energie přítomných byla nasměrována k přání míru a lásky pro celý svět. 
Po ukončení celého programu se lidé jen neradi rozcházeli a ještě dlouhou dobu setrvávali v posvátné atmosféře lásky, míru a harmonie. Díky Požehnání Svámího Vishwabaladharanandy obdrželi velký dar – hluboký prožitek naplnění a lásky, která plyne, dává a léčí. Lásky, která nemá žádná omezení, která nikde nezačíná ani nekončí. Lásky, která naplňuje a která je věčná. Pokud jí dovolíte, aby vás prostoupila, nezůstane nic jiného, než láska. 
Džai Gurudév
další fotografie najdete zde
 



Žádné komentáře: