sobota 9. července 2016

Svámí Vishwabaladharananda navštívil Slovensko.

Džai Gurudév, 
zemský Svámí Vishwabaladharananda přijal pozvání Bhakti Margy Slovensko a dne 5. 7. 2016 přijel do obce Biely Kostol poblíž Trnavy. Zde se uskutečnilo slovenské „stretnutie“ s naším a slovenským zemským Svámím, kterého se zúčastnilo více jak 80 účastníků ze Slovenska a ČR.
Po srdečném uvítacím rituálu byl celodenní program zahájen Guru púdžou, kterou za doprovodu slovensko-české kapely provedl Svámí Vishwabaladharananda spolu s nejmladším slovenským púdžárím Šrí Hari Dasem. 
Po Guru púdže Svámí předal prostřednictvím Vishnupadam všem osobní požehnání svého Mistra a našeho Gurua Paramahamsy Šrí Svámího Vishwanandy. V sále panovala posvátná a láskyplná atmosféra umocněna radostným tancem a úsměvy mnoha dětí, které společně se svými rodiči přišly sdílet krásné a sváteční momenty a obdržet požehnání. Požehnání dostal také domácí mazlíček slovenské oddané Paramahamsy Šrí Svámího Vishwanandy. 
V úvodu druhé třetiny programu Svámí Vishwabaladharananda inicioval 4 nové Atma Kriya Yoga sádhaky na Slovensku a v soukromí jim předal tajné zasvěcení do Atma Kriya Yogy - šaktipát. Mystické momenty iniciace zakončil Svámí krásnou promluvou směrem ke studentům, ve které připomněl, že při upřímné snaze a píli lze skrze Atma Kriya Yogu dojít sebe-realizace za pouhých 6 měsíců!!! Následoval dlouhý satsang prokládaný krásným zpěvem. Svámí trpělivě odpovídal na otázky, sdílel zkušenosti a příběhy s Paramahamsou Šrí Svámím Vishwanandou a s humorem a lehkostí prováděl účastníky tajuplným a mystickým procesem probuzení kundaliní šakti, který následně přímo v sále demonstroval.
Krásné harmonické odpoledne bylo zakončeno Mahá OM Chantingem se Svámím Vishwabaladharanandou a společným focením nádherné, pospolité slovensko-české Bhakti Marga rodiny, při němž zazněl oslavný chorál „PARAMAHAMSA ŠRÍ SVÁMÍ VISHWANANDA KI....JAI!!!





  



Žádné komentáře: