úterý 7. června 2016

Dr. Satya Narayana Dasa Babaji navštívil Mahámandaléšvára Šrí Svámího Vishwanandu

Gurudžího drahý přítel z Vrindávanu, Dr. Satya Narayana Dasa Babaji, přijel na krátkou návštěvu do Shree Peetha Nilaya na své cestě na turné v Polsku a Litvě. Satya Narayana Dasa je světově proslulý odborník na védská Písma a filozofii, a spoluzakladatel a ředitel Jiva institutu védských studií ve Vrindávanu.


Ředitel Jiva institutu védských studií, Satya Narayana Dasa, navštěvuje SPN od samotného počátku (rok 2008), a podporuje Gurudžího misi  v mnoha ohledech. Toto bylo obzvláště pravdivé v posledních několika letech ve Vrindávanu, kde Bhakti Marga buduje ášram, poblíž jeho domova, Jiva institutu. http://www.jiva.org/

V odpoledních hodinách Gurudží a Satya Narayana Dasa navštívili kurz učitelů BM Academie, kde Babaji pokytl učitelům satsang o Védantě (hindské filozofii) a o filosofii různých sampradájí (duchovní linií v rámci vaišnavismu). Později, po večerních modlitbách, navštívili Gurudží a Babaji chrám a zpívali bhadžany s oddanými. Gurudží zpíval bhadžany pro Rádhu a Babaji zpíval Gopí Gítu společně se všemi, předtím než byl chrám uzavřen na noc árati.


Zde je několik fotografií a článků o Satya Narayana Dasovi, některé minulé návštěvy ve Shree Peetha Nilaya a jeho ocenění indickým prezidentem:

Album na Flickeru z jeho návštěvy v roce 2009:
https://www.flickr.com/photos/bhaktimarga/sets/72157620444476952/

Návštěva SPN v roce 2012:
http://swamivishwananda-info.blogspot.cz/2012/08/satsang-with-dr-satya-narayana-dasa.html

---
Džai Gurudév, chtěli bychom všem připomenout, že v prosinci se uskuteční jedinečná poutní cesta se Šrí Svámím Vishwanandou do jižní Indie. Svámídží (a možná i vy) bude návštěvovat některé z nejvýznamnějších chrámů a poutních míst pro všechny vaišnavisty, z nichž do mnohých je téměř nemožné mít povolen přístup bez přítomnosti Mahámandaléšvára Šrí Svámího Vishwanandy. Pokud máte zájem se zúčastnit, více o pouti se můžete dozvědět po kliknutí na tento odkaz:
https://www.bhaktimarga.org/southindia2016

(Registrace se uzavírá 30. června, a proto je důležité, abyste si rezervovali své místo včas)

Žádné komentáře: