sobota 6. srpna 2016

Uskutečněte Božskou lásku

Pokud je něčí mysl odevzdána a ponořena do oceánu Lásky Gurua, zbaví se všech nečistot, uvolní se z pozemských pokušení a dosáhne osovobození.

Paramahamsa Vishwananda říká:
...uskutečněte nejvyšší cíl svého života - Božskou lásku, a odevzdejte se tomu. Víte co Bůh od vás chce? Odevzdat vaši mysl Jemu, stále. Odevzdejte svou mysl k lotosovým nohám Boha, k nohám svého Gurua, k nohám jakéhokoliv božského učitele, a osvoboďte se. Osvoboďte se od mysli, osvoboďte se od veškerého trápení, které jste vytvořili. 
Když svou mysl osvobodíte, uvědomíte si Božství všude, v každém aspektu, v každé malé věci. Dokonce i oblečení, které máte na sobě, je božské. Každý atom je božský. Pokud máte božské oči, kterýma se na svět díváte, uvidíte, že to je "jen" vyzařované světlo Boží, které svítí skrze vše, ale dokud nedojdete k tomuto poznání, snažte se dál. Nikdy neztrácejte naději. V okamžiku, kdy ztratíte naději, můžete přijít o vše. V okamžiku, kdy řeknete: "Ne, nemohu to udělat, nemohu udělat tohle", nebudete schopni to udělat. Vyzvěte svůj strach! Neustále si připomínejte, že jste součástí Boha. Jste v jeho božských rukách a on vás nikdy nepustí. Nikdy! Bude vždy blízko vás, dokonce blíže než dech, než vzduch, který dýcháte. Zkuste si představit trochu myslí, jak blízko Bůh je. Je to těžké, ne? Mysl nikdy nedovolí představit si to. Pouze tehdy, když začnete přemýšlet ze srdce - pak můžete plně realizovat Božství."


Žádné komentáře: