sobota 21. listopadu 2015

Pilgrimage Vrindavan 2015, ve stopách Mistra - 2.den.

Satsang  s Gurujim...


Cesta:
Dnes byl velmi ve Vrindavanu zvláštní den, protože prezident Indie navštívil město, aby oslavil výročí Chaitanyi Mahaprabhua, jeho příjezdu před 500 lety.

Kvůli těmto oslavám Guruji úplně změnil program. Po abishekamu ke Giridharimu byl Satsang s Gurujim. Také jsme šli navštívit nový Ašrám, který je stále ve výstavbě. Swamini VishwaMohini Ma a hlavní inženýr nám vysvětlili rozdíl mezi indickými a evropskými způsoby stavby obytných domů.


Po prohlídce Ašrámu jsme podnikli chrámové turné po Vrindavanu. Začalo to chrámem Sri Banke Bihari. Chrám byl extrémně přeplněný, ale energie byla obrovská. Také jsme si užili osobní rozhovory na různých místech, mezi Gurujim a dalšími váženými duchovními osobnostmi. Každé místo bylo pěkně ozdobené, v důsledkum měsíce Kartik.
Večer byl zakončen typickou jízdou v rikšách, skrz úzké a hrbolaté ulice města, zpět do Jiva Institutu.



Nejvýznamější momenty:
Cílem Mahaprabhua ve Vrindavanu bylo přivést muslimy a hinduisty znovu dohromady, přestavbou chrámů zničených během muslimské invaze, a odhalením skrytých murti, které byly pohřbeny ze strachu ze zničení během invazí.


Satsang s Gurujim
Guruji hovořil o Krišnovi a Jeho Leelách, četných chrámech a historii Vrindavanu. Také hovořil o tom, jak Krišna je ten, který chystá všechny plány. Můžeme se snažit udělat plány, ale nakonec je to jen Jeho plán.

Návštěva chrámu
Malé, ale krásné místo, které jsme navštívili, bylo Mirabai Kutir, které světice používala k tanci v extázi pro Krišnu. Mirabai žila ve Vrindavanu ve stejnou dobu jako Jiva Goswami.




Navštívili jsme i chrám Sri Radha Damodar, kde jsme udělali čtyři parikramy (procházky uvnitř chrámu), které se rovnají procházkám kolem celého kopce Govardhan. V chrámu je také hrob Srily Jiva Goswamiho.
 
Svědectví:
Bylo to opravdu úžasné, vidět všechny tyto sladkosti drahého Krišnajiho a Gurudeva. Nikdy jsem v mém životě neviděl krásnější Krišny. U každého je krásný příběh, a téměř všechna Božstva jsou "swayambhu" (sama se manifestovala). Stejně jako ve většině chrámů nám nebylo dovoleno fotit. Zvláště krásný byl chrám Radha Damodara, kde jsme viděli kámen, velmi pěkně potištěný stopou Sri Krišnajiho." Swami VishwaKeshavananda


Pro více obrázků prosíme navštivte naše stránky na Facebooku:
 https://www.facebook.com/SriSwamiVishwananda

-------------
A přidáváme několik aktuelních snímků, zaslaných našimi českými poutníky:

Po ranním abishekamu je čekala návštěva dalších chrámů...


...a zbyl i čas na nakupování.



V zahradě kam přichází Krišna tančit svůj Maha Ras Guruji vysvětlil poutníkům rozdíl mezi lidskou láskou a Láskou nejvyšší.
 

Více obrázků a jejich postřehy z cesty naleznete na Facebooku: 
a také Twitteru:

Žádné komentáře: