pondělí 5. května 2014

Maha Lakšmí Yagna - zprávy z úvodního dne.


Před víkendem se ve Shree Peetha Nilaya uskutečnila první Maha Lakšmí Yagna. 
Ve čtvrtek 1. května, kolem desáté hodiny dopolední, provedl Sri Swami Vishwananda Guru Puju k Mahavatarovi Babajimu, druhá velká Puja byla poté k Pánu Višvaksenovi. Ten je velitelem Višnuových vojsk a vaišnavskou obdobou Ganéšy. Kalash Puja, která následovala, přivolala Maha Lakšmí, aby byla přítomna během modliteb. Nakonec, kolem 13 hodiny, začala Yagna samotná. 
Byly připraveny tři velké kunty, a tak všichni hosté ve stanu měli pohodlí a každý měl možnost se účastnit obřadu. Chantovalo se 10 kol, čítajíc 1008 opakování mantry 

 OM Hreem Mahalakshmiyai Namaha 

Chantování skončilo kolem 8 hodiny večer a skutečně nikdo necítil hlad nebo potřebu dalších věcí! Energie a atmosféra ve stanu byla úžasná a extrémně láskyplná, ukazujíc, že každý je připraven na více modliteb, které by následovaly. 
Poté Guruji pozval každého ke svému kuntu, postupně kolo po kole, chantovat 1008 jmen Maha Lakšmí. Celé modlitby skončily Aarti, které trvalo další hodinu, což znamenalo, že vše probíhalo skoro do 23 hodiny! 
Byl to intenzivní den modliteb a oddanosti Božské Matce, nesladší ze sladkých, která dohlíží na nás všechny ve Shree Peetha Nilaya během roku. 
Yagna pokračovala i následující den. 

Podívejte se na pár fotografií… (informace z průběhu dalšího dne budou následovat)



Žádné komentáře: