neděle 9. prosince 2012

Pokud zcela zklidníte svou mysl, obdržíte vše.

O co můžeme Boha žádat, co myslíte? Pokud vám řekne co  On chce od vás, budete mu to schopni dát?  

Takže, pojďme Jej požádat o jednu věc:
o vyčištění našich myšlenek,
- pomoz nám jít nad rámec myšlenek a pomoz nám dostat se za hranice mysli.
A je to. Když se dostanete nad to, bude to velmi snadné. Dostat se nad to je nejtěžší část, kde se každý zarazí, protože mysl je velmi aktivní.  Každý den to vidíme ve všem co děláme, naše myšlenky jsou vždy před námi. Na začátku, když jste byli neustále s Božstvím, jaké byly vaše myšlenky? Byli stále zaměřeny na Boha. Nebylo ani vteřiny, kdy by byly odkloněny k omezeným věcem jako Mercedes, ale v dnešní době, kolik lidí má myšlenky a mysl pouze pro Boha - jen nepatrně. Pokud uvažujete o množství lidí kteří žijí na Zemi, kolik se domníváte, že myslí na Boha - velmi málo, hrstka. Zbytek přemýšlí jak mohou získat Mercedes, jak mohou dostat to a jak ono. Budou se modlit: "Bože, dej mi to."
Jak řekla Mataji, Bůh řekne: Ano? Co pro tebe mohu udělat?" Musíme být tedy připraveni požádat pouze o náležité prosby.
Je to na vás...
Děje se tak skrze modlitbu, skrze japování, skrze rozjímání, že se naučíme ovládat své myšlenky, ale ze všeho nejlepší je to přes ticho.
Modlete se, zpívejte mantru a umlčte sami sebe. Prociťte mantru ve vás. Když zpíváte Boží jméno, neříkejte jen Narayana nebo Durga nebo Babaji. To není jen název. Nejsou to jednoduše jen jména, víte? Tato jména vytvářejí vibrace a dokonce i když si toho nejste vědomi, stále vibrují. Hlavní věc je, že si musíte uvědomit tuto vibraci ve vás. Musíte pocítit, že každá část vašeho těla vibruje těmito Božími jmény. Můžete to opravdu pocítit a opravdu si to uvědomit jen tehdy, když jste v tichosti. Ticho neznamená, že budete muset zastavit práci a říci, "Sedím v tichu a je to - hotovo!" Ne, ticho znamená, že při všem co děláte zůstanete klidní a ovládnete jazyk. Tělo je sestaveno z 206 kostí a říká se, že všude tam kde jsou kosti ho můžeme ovládat, ale jazyk není tvořen kostí, takže se musíme naučit ovládat ho. Pokud tento jazyk může po celou dobu zpívat Boží jména, budete schopni ho ovládnout. Pokud jste ovládli jazyk, budete schopni ovládnout svou mysl.
Pokud zcela zklidníte svou mysl, obdržíte vše… Nebudete ani muset žádat.


Žádné komentáře: