pátek 23. března 2012

Láska je Bůh


Proč se zpívá? Proč si myslíte, že lidé, kteří zpívají, mají radost? Na vše zapomenou. Ale proč? Při zpěvu slábne mysl. Noříme se hlouběji do Božské energie, vibrace totiž nejsou ničím jiným, než kosmickou energií. Existuje jedna technika jménem náda jóga či náda krijá, která vysvětluje sílu zvuku. Pomocí této techniky sami uvidíte, že všechen zvuk vzniká z vibrace Óm a vše je vlastně vibrací. Náš život je vibrace.

Co je život? Život je Božský. Ale kolik lidí ví, co je život? Kolik lidí ví o tom, že je Božský? Kolik lidí ví, jak cenný je život? Jakmile si jednou uvědomíte, co je život, uvidíte ho úplně v jiné perspektivě. Život není jen práce, jídlo, spánek, jak si lidé velmi často myslí. Lidé zotročují sami sebe svou prací. Zotročují se v jídle. A to většinu času ani nejí pořádně. Také se zotročují ve spánku. Život běží dál, a když se lidé blíží ke smrti, pak si náhle uvědomí: „Mně asi něco uniklo.“ Když se ohlédnou zpět a zjistí, kolik promrhali možností k uvědomění si krásy života, začnou litovat. Uvidí, kolik příležitostí jim zkřížilo cestu, aby si uvědomili sebe, aby si uvědomili, jak velký je tento dar, který jim byl dán Bohem! A přece, oni ho promrhali.

Znovu se tedy ptám: Co je život? Život je láska. Božství je od naší mysli daleko a mysl ho chápe jen velmi obtížně. Je těžké pochopit Boha dříve, než si opravdu a úplně vyčistíte mysl. Život je Láska. A Láska, samozřejmě, je Božská. Láska je Bůh. Smyslem života je tuto Lásku cítit, uvědomit si tuto velikou Lásku, ne jen tu částečnou, kdy jeden den říkáme: „Miluji tě,“ a zítra: „Kdo že je ten člověk?“ Tahle láska není život. Láska, ona nevyjádřitelná, ona bezpodmínečná, jež je všude okolo vás. O té je život.

Výňatek z knihy JEN LÁSKA v překladu Kateřiny Pařízkové

Žádné komentáře: