středa 29. února 2012

Shivaratri 2012 se Sri Swamim Vishwanandou: Video a soubor fotografií




Fotografie ze Shivaratri najdete

Swami Vishwananda u modliteb k Matce Durze - Durga Chalisa

V Ashramu Sri Swamiho Vishwanandy ve Springen celebrujeme každé úterý naše týdenní modlitby k poctě Božské Matky Durgy.

Včera večer přišel do chrámu Swami Vishwananda a tím vznikla obzvláště vroucná atmosféra. Jeho přítomnost všechno změní.

Swamiji zpíval několik bhajanů pro Božskou Matku, potom Durga Chalisu a nakonec Durga Aarti.

Jako projev naší úcty a vděčnosti zpřístupňujeme tuto živou nahrávku z oslav Navaratri 2011 (úryvek je ze třetího dne Navaratri), ve které zpívá také Swami Vishwananda:


Doufáme, že vás nahrávka potěší.

P.S.:

Jedna ze „specialit“ Durgy je zničení ega :-)

úterý 28. února 2012

Živé přenosy – „Live Stream“

Jai Gurudev Vážení přátelé,
jak mnozí z vás jistě již slyšeli, mění se v posledních dnech podmínky vysílání živých přenosů „Live Stream“. Pokud jste členem programu „Přátelé Bhakti Margy“ (Bhakti Marga Friends), obdržíte speciální odkaz (link), se kterým budete mít přístup k vysílání „Live Stream“.
Pokud členem nejste, máte zájem se jím stát, a máte zájem o přístup k budoucím speciálním akcím jako jsou přenosy satsangů a oslav Swamiho Vishwanandy vysílané živě přes internet, můžete se nyní do programu „Přátelé Bhakti Margy“ zapojit. (Jako přítel budete podporovat Svámího poslání tím, že zašlete pravidelný příspěvek dle vlastního výběru.) Pro více informací klikněte zde:
http://bhaktimarga.org/activities/bm_friends/intro
Podpoříte tím zároveň Swamiho misi šíření bhakti, lásky k Bohu a lásky k druhým, a Vy osobně můžete být ještě více propojeni se Swamim.

Darshany jsou vždy přístupné každému pokud jsou vysílány živě.

Pro zapojení do programu je nutné vyplnit jednoduchý formulář který je ke stažení přímo zde:
podepsat jej a zaslat naskenovaný zpět Tusti na email: tusti@bhaktimarga.org nebo jej poslat poštou či odevzdat osobně při Vaší návštěvě Shree Peetha Nilaya. (Adresa: Shree Peetha Nilaya, c/o Tusti, Am Geisberg 1-6, D-65321 Heidenrod-Springen, Germany)

Přejeme Vám spoustu krásných zážitků se Swamim

pondělí 27. února 2012

Učit se poslouchat svou intuici je velmi důležité…

"Učit se poslouchat svou intuici je velmi důležité. Je to také velmi snadné, protože pokaždé když slyšíte svou intuici, chybí v ní pochybnost. A hlas intuice je silný a přímý. Velmi často se mysl bude proti ní bouřit, ale pokud se rozhodnete a poslechnete tento intuitivní hlas ve vás, opustíte mysl, a mysl sama se odevzdá. Protože čím více budete poslouchat mysl, tím více vás vaše mysl bude vláčet ! Ale čím méně poslechnete vaší mysl, tím více se od ní vzdálíte! A bude snazší realizovat své Já.“

sobota 25. února 2012

Mahashivaratri 2012 ve zpětném pohledu



Shree Peetha Nilaya se pozvolna vrací k dennímu životu. Byla to velkolepá noc ! Nekonečné díky Sri Swamimu Vishwanandovi.


Jeho milostí smělo mnoho lidí zažít narození jednoho nebo více lingamů - což na ně hluboce zapůsobilo.


Naším jménem bychom rádi dodali:
Měli jsme přirozeně mnoho přihlášek a dostali jsme se tím na hranice našich prostorových možností. ALE: Přišlo téměř dvakrát tolik lidí a tak bylo místy nepříjemně plno.


Děkujeme všem, kteří přijali náš "rotační systém", a umožnili tím každému aby mohl sedět na nějakou dobu v přední části haly.

Na tomto místě máme prosbu:

Prosíme, nepřicházejte už bez přihlášení.

V budoucnu vám už nebudeme moci umožnit vstup, ale budeme vás muset poslat zase domů.


Swamiji, Děkujeme za Tvou Božskou Milost a Božské Dobro !

Om Nama Shivaya

Bhakti Marga comunity

Kdo umí šít

Potřebujeme podporu v naší krejčovně.


Pokud máš zkušenost a cvik v šití, zašli prosím mail na:

sewing@bhaktimarga.org

Navážeme s tebou kontakt. Děkujeme!

O Mistrovi

Swami Vishwananda měl minulý rok Satsang v Bordeaux ve Francii.
Jedna z otázek byla:


„Kdy a jak jste poznal že jste Mistrem ?“

Swamiji odpověděl:

„Sám sebe osobně nenazývám Mistrem, ale narodil jsem se jím, není to tak že bych se jím stal. Neříkám si „Mistr“, to lidé říkají „Mistr“ z úcty.
Ale ve skutečnosti, kdo je Mistr? Ve skutečnosti Mistr je sluhou všech; ano, říkáme „Mistr“, ale ve skutečnosti je otrokem všech i když sedí na krásné židli.
Pozvedá lidi ( Swami ukazuje gesto pažemi jakoby něco zvedal) a on sám (mistr) je dole, ale on již svou cestu vykonal. Přichází sem pomoci a pozvedat lidi – ale jen s pokorou.
Nakonec, když jste realizovaní, zjistíte že není mistr a že nejsou žádní žáci. Je to pouze hra která je hrána za života zde na Zemi.“

čtvrtek 23. února 2012

Další fotografie z oslav Mahashivaratri 2012















(Děkujeme, Binodini !)

Zhmotnění Lingamu Swamim Vishwanandou


Zrození jednoho z lingamů Swamiho Vishwanandy je nyní možno shlédnout na Youtube Videu:


středa 22. února 2012

17 lingamů

Zeptala jsem se a kdo může tuto otázku lépe zodpovědět nežli On sám:

Swami Vishwananda řekl, že tu bylo 17 lingamů.

Tady je 15 z nich, dva už ve chvíli, kdy tato fotografie vznikla, daroval.

Lingamy na fotografiích jsou částečně pokryty Vibuthi (posvátným popelem).

Drishti/Springen

Lingamy ze Shivaratri 2012

Swami Vishwananda přivedl na svět (nebo materializoval) cca. 16 lingamů. Přesný počet nevíme, protože nematerializoval všechny lingamy na veřejnosti, nýbrž některé také ve svém privátním prostoru pro jednu speciální osobu.

Včera večer během večerních modliteb rozděloval lingamy.

Swamiji vzal každý lingam do rukou a cítil, ke komu tento lingam patří. Podíval se na shromážděné hosty, našel toho určitého a zval ho dopředu.

Protože někteří z nich seděli daleko vzadu, pomáhal mu Swami VishwaAnashuyananda ty šťastlivce najít.

Později přizval Swamiji všechny majitele lingamů k sobě a vysvětlil jim jak mají se svým lingamem zacházet - k jakým účelům je atd.

Grandiózní závěr Shivaratri 2012 !

Drishti/Springen

Zůstaňte prostí a milující

Včera jsem během daršanu držel malé dítě. Bylo tak příjemné vidět, jaké je. Jak ke mně ta holčička přistoupila, podal jsem jí bonbón, v ten moment se ale otočila ke své matce a už ji žádný bonbón nezajímal. Chtěla jen ke své matce. Víte, přináší mi obrovskou radost vidět takové odevzdání. Poznamenal jsem pak k lidem: „Představte si, že by takový byl celý svět, stačilo by si uvědomit pravou Skutečnost. Kdybyste znali Boha a měli povědomí o iluzích, víte, nechali byste iluze iluzemi a běželi byste k uvědomění Boha.“ Bylo úžasné vidět, že to dítě nezajímal ani bonbón, ani čokoláda, nic! Nezajímají je ani žádné hračky, protože matka je pro ně to nejdůležitější na světě.


Výňatek z knihy JEN LÁSKA v překladu Kateřiny Pařízkové

úterý 21. února 2012

CD s Bhajany z noci Shivaratri 2012

Spontánní CD s nejkrásnějšími Bhajany z noci Shivaratri (15,-€)

1. Gurustotram (Meera Dasi & Dharmananda)
2. Namo Ganapati (Meera Dasi)
3. Shiva Shiva Shiva Hare (Swami Vishwananda)
4. hari Om Tat Sat (Dharmananda)
5. Jai Jai Ram Krishna Hari ... Medley (Swami Vishwananda) total time: 78:21

pondělí 20. února 2012

Tato noc...

Shivaratri ve Shree Peetha Nilaya

Tato noc je skutečně velmi slibná. A to, co v této noci obdržíš, neobdržíš v žádné jiné noci, totiž Milost Pána, Shivovu milost!
Boží milost získáš, když zpíváš Boží jméno, když zpíváš 'Om Nama Shivaya'. Je to nakonec jedno, které jméno recituješ. Nejdůležitější je, aby ses celou noc spojil s Bohem."
Swami Vishwananda

neděle 19. února 2012

sobota 18. února 2012

Speciální balíček na Shivaratri

Přesně k Mahashivaratri je v obchůdku k dostání speciální Shiva – balíček,

který obsahuje:

knížečku o Shivovi ( v německém a anglickém jazyce), Shiva Yantru, rudrakshovou Japamalu a jedno balení vonných tyčinek s vůní šantalového dřeva.

Japamaly a Shiva Yatry budou požehnány Swamim. Balíček stojí 29.-Euro (plus poštovné).

Nové je také tričko v příjemné, měkké kvalitě s vytištěným obrázkem Shivy (není jich příliš mnoho) cena 15.-Euro.

Obojí je možno zakoupit v obchůdku anebo objednat přes: order@bhaktishop.de

Všechny příjmy z prodeje plynou do údržby a renovace Shree Peetha Nilaya, mezinárodního centra Sri Swamiho Vishwanandy ve Springen, Německu.

Jak léčit negativitu

Swami Vishwananda jednou řekl:
"...otočením mysli dovnitř sebe. To, co se děje venku, to se děje také uvnitř. Dělá nás to všechno vně šťastnými? Ne! Vidíme příliš mnoho utrpení. Chceme to změnit. Tak jak můžeme všechno tohle změnit?
To MY se musíme změnit !
Ćím více se zaměříme na negativní věci - zprávy, chatování - tím více se staneme negativními. Čím více negativní energie vytvoříme, tím více negativních věcí se stane. Lepší je být v klidu, v míru a jít dovnitř. Jděte do tichosti do hlubin svého srdce. Pak se stanete chrámem vnitřního klidu."

pátek 17. února 2012

"Pomoz nám odstranit všechny překážky…"

Mysl musí být plně zaměřena na Božství. Mysl musí překonat omezení a transformovat se. To je také důvod proč se modlíme k Pánu Ganéšovi

"Pomoz nám odstranit všechny překážky".

Žádáme Ho aby nám pomohl, abychom mohli překonat omezení, tak můžeme být sami sebou, protože naše pravé Já nezná soudy, žádné rozdíly, žádnou bolest, nenávist, žárlivost a žádný hněv. Naše pravé Já je v neustálé Jednotě. On je každý z nás. A to je pravá láska.

čtvrtek 16. února 2012

středa 15. února 2012

Když mluvím o oddanosti...


Když mluvím o oddanosti, nemám na mysli ten druh oddanosti která po měsíci zeslábne, ale čisté oddanosti která trvá navěky.




Je spousta lidí kteří mají oddanost na začátku. Když začnou svou duchovní cestu jsou nadšeni, ale po nějakém čase se jejich oddanost ztrácí. Ale skutečnou oddaností se rozumí, jak říká Pán: Pokud se mi odevzdáš, otevři své srdce a říkej: Pane, vezmi si plně k dispozici mé srdce. Jsi to pouze ty koho hledám. Ve skutečnosti veškeré štěstí které hledáte – cokoli děláte vně – je dosáhnout Satčitánanda. /podle hinduistického označení Božství sestávající z Bytí (Sat), Poznání (Čit) a Blaženosti (Ánanda), třech nepomíjejících kvalit/.
Kamkoli se podíváte, na kohokoli se podíváte, vše je zaměřené na toto. Kněz se modlí, ale proč si myslíte že se modlí? Modlí se za skutečné štěstí. Lidé na své duchovní cestě také hledají skutečné štěstí. Dokonce i lidé kteří užívají drogy: Proč si myslíte že to dělají? Také hledají opravdové štěstí. Samozřejmě, naše mysl to nevidí jako stejné, ale nakonec, hledají opravdové štěstí. A to skutečné štěstí se nachází hluboko uvnitř vás.
Díky oddanosti, díky zpívání k Boží slávě budou odstraněna všechna dogmata a vy budete cítit, že On je u vás neustále přítomen. Budete pociťovat Jeho lásku neustále u sebe. Čím více ho cítíte, tím více se stanete jeho částí. Jak se říká také v Gítě /Bhagavad-Gíta/: Když někdo zpívá Boží jméno, Pán je této osobě plně k dispozici.

Čím více ztrácíte sami sebe, tím více ztrácíte své ego a pýchu, tím více si uvědomíte Božství, ale čím více se budete držet pýchy, tím více se budete držet identity, tím méně najdete skutečné štěstí. Takže nejjednodušší způsob který nám Pán dal je zpívat k Jeho slávě. Jen zpívat nějaké Boží jméno, a když zpíváte, nechte se do toho vtáhnout a nesnažte se přemýšlet rozumem.

úterý 14. února 2012

Jsme tady, abychom překonali smrt…

Jsme tady abychom překonali smrt, stali se světlem kterým ve skutečnosti jsme. Ale kdo se chce stát tímto světlem doopravdy? Mnoho lidí to zkouší, ale pak řeknou: "Je to příliš dlouho. Je to příliš mnoho." To je nedostatek trpělivosti. Je to cíl vašeho vlastního Já. Je pravda že bychom neměli být připoutáni k tělu, ale tělo samo o sobě je božské, mysl je božská, takže duch sám o sobě je božský. Jsou všichni jedním. A není tam rozdíl. Tak přesahuje tělo do světla.

Samozřejmě že na té cestě je spousta čištění. Na začátku říkáme: "Ano - tam je Bůh. Věříme v Něj. Ale kde je?" Snažíme se ztvárnit Božství, snažíme se z Boha udělat něco od nás odděleného. Ale Bůh může být realizován pouze v nás samotných. Když mluvíme o Bohu, velmi často říkáme: "Bůh? Kde - vně nás - je ta osoba?" Myslíme si On je tam, my jsme tady. My jsme jiní.

Kdykoli mluvíme o Bohu, musíme také vědět, že je to naše vlastní Já! Že vlastně mluvíme o nás, o každém jednotlivci. Protože jsme částí Boha. I když každý vypadáme jinak, odstraníme-li závoj iluze, jsme jedním světlem. Stejně jako tento krásný lustr má mnoho různých žárovek ale elektřina je jen jedna ! Pokud do něj dáme malou žárovku, samozřejmě budeme mít malé světlo, ale elektřina bude stále stejná.


U vás je to stejné: všichni z vás mohou zářit stejným světlem, stejným božským světlem, víc a víc. Stačí ho pustit. Chcete-li opravdu zářit, musíte vyčistit všechnu negativitu.